infestation.gportal.huA játékban lévő pontos idő !KÉSZÜL !!!!!Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     


(frissítve 2013.11.08)

 Tagadhatatlanul a játék legérdekesebb és legfontosabb elemei a lőfegyverek. Első osztályú a felhozatal és a minőség ezen a téren. A lőfegyverek különféle kategóriákba sorolhatóak elsősorban, hatásfok, hatótávolság, tűzerő és tűzgyorsaság szerint. Ezeket a fegyvereket nem lehet megvásárolni a „General Store”-ban. Lőfegyvert mindenkinek magának kell beszereznie valamely módon. Hosszas keresgélés, kutakodás során vagy más játékos levadászása által. Fontos tényező, hogy a fegyverek különféle lőszereket használnak. A lőszerek száma véges és szintén meglehetősen ritkák. Takarékoskodnunk kell velük, kár elpazarolni a zombikra.  Civil településeken leginkább vadász fegyvereket, karabélyokat találhatunk. Katonai támaszpontokon, bázisokon, vagy rendőrégi objektumokban komolyabb lőfegyvereket és a lőfegyverekre szerelhető kiegészítőket (F6 billentyűvel hívható elő a menü) is találhatunk.

Játékosok elleni harcban minden lőfegyver remekül használható. Vannak fegyverek amik közvetlen közelharcban brillíroznak (sörétes fegyverek, vagy a pisztolyok), mások középtávon (géppisztolyok, rohamfegyverek)  vagy nagy távolságon remekelnek (mesterlövész puskák). Mindenki válassza ki a stílusának megfelelőt, vagy használja azt ami éppen az útjába akad. Kalandozáskor, kis létszámú szervereken érdemes az összegyűjtött fegyvereket és lőszert mielőbb biztonságba helyezni a „Safe Zone”-ban. Nagy létszámú PVP szervereken ajánlatos inkább kevés lőszerrel, egy-két fegyverrel mozogni és ha üresre lőttük, elszedni másoktól.

A sebzésmodell és annak módosulása:

Játékosok esetében az ütőfegyverek, lőfegyverek  sebzésének hatásait elsősorban a sebzésmodell befolyásolja. Ez a sebzésmodell különbséget tesz a fejre, testre, lábakra és kezekre mért ütések hatásaiban. Ezeket a módosító értékeket további eszközökkel befolyásolhatjuk. Páncélok, sisakok használatával.

Bármely fegyverrel a sebzés pontos fejet ért találat után kap egy kétszeres módosító szorzót. Ha testre mért sebzést számolunk ez az értén egy egyszer szorzó (tehát a fegyver valódi alapsebzése). Ha a karokat, lábakat találjuk el akkor ez a módosító érték 50%. Tehát a bevitt sebzésünk felét kapjuk meg a célponton.

Néhány fontos dolog: A „lövedékszórás,pontosság menüben a fegyver lövedékszórása van megjelölve egy 1-20 terjedelmű értékhatáron belül. A kisebb érték a jobb. A „Lövedék  sebessége” sornál azt értjük, mekkora távolságot tesz meg a lövedék egy másodperc alatt. A „hatásos lőtávolság” gyakorlatilag azt a távolságot jelöli amin belül a fegyver megőrzi a teljes sebzés értékét. Természetesen jóval messzebbre is lőhetőnk velük, de akkor már fokozatosan csökken a sebzés értéke.

A Pisztolyoknál az STI EAGLE ELITE .45 ACP típusú fegyvert nem találtam meg sehol a játékban, sem pedig képeken. Illetőleg találtam több képet a fegyverről amikor már kézben van, az ikonja az inventoriban azonban a Jericho ikonjával azonos, bár a lőfegyver a kézben úgy néz ki ahogy ki kellene néznie. Ezért egy eredeti képet tettem be a helyére. HA valaki talál ilyen lőfegyvert, linkelje be a képét a hozzászólásokhoz. Megköszönöm előre is.

MAROKLŐFEGYVEREK-PISZTOLYOK:

A pisztolyok a leghatásosabb fegyverek közvetlen közeli nézeteltérések lerendezésére. Némelyik egész nagy távolságra is használható, de jellemzően kisebb távolságon belül érdemes őket használni (20-30 m.). Hatótávolságukon belül nagyon pontosak, remekül lehet velük célozni. Anaconda-val akár egy lövéssel is leteríthetjük az ellenséget, viszont nem árt észben tartani, hogy ha eldurrantjuk, a térkép túlsó végén is garantáltan meghalják (és becsinálnak ijedtükben :P).

  
  
  
  

SÖRÉTES és VADÁSZ FEGYVEREK:

A játékban többféle sörétes fegyvert találhatunk. Alapvetően alacsonyak a sebzés mutatóik, de ez ne tévesszen meg senkit. Egy sörétes puskával közelről, 5-10 méteres távolság körül egyetlen lövéssel leteríthetjük más játékosokat. Nagyobb távolságon jelentősen vesztenek a sebző képességükből, de közelről akár el is repíthetik a rivális játékosokat. Legyen rajtuk bármilyen védő felszerelés, ha néhány méteren belül eltrafáljuk őket, látványos eredményt érhetünk el.
A nyílpuskát kiválóan lehet szintén használni, nagyon halk, nagyon pontos és jelentős sebző ereje van. „Compact Scope”-val (felszerelhető célzó távcső)  szerelve, akár mesterlövészkedhetünk is vele közepes hatótávon belül (kb. 100 méterig). A standard nyilak mellett, robbanó nyilakat is találhatunk, bár ezek rendkívül ritkák.


  
  

AUTOMATA GÉPPISZTOLYOK:

Ezek a lőfegyverek elsősorban nagy tűzgyorsaságuk miatt lehetnek előnyösek. Viszonylag kicsi a sebzésük és meglehetősen pontatlanok de ennek ellenére közelharcban rendkívül hatékonyak lehetnek. 30-50 méteres távolságig érdemes őket használni. Épületekben, városharcban kiválóan alkalmazhatóak.

  
 
 
  

TÁMADÓ KARABÉLYOK:

A támadó fegyverek (Assault Rifles) sokoldalúan használható lőfegyverek.  Viszonylag nagy tűzerővel és nagy sebzéssel rendelkeznek és a legtöbbjük automata (sorozatlövés) üzemmódban is működik, valamint egyeslövés módban.  Mivel a fegyverekbe helyezhető tölténytárak jellemzően nagyobb számú lőszert tartalmaznak (30-45-60-100 lőszer), kiválóan alkalmasak a lerohanásra, vagy akár a hosszabban elhúzódó ütközetek túlélésére. Különböző célzó rendszerek (optikai eszközök) felszerelésével akár nagy távolságra is használhatjuk őket. Mellső markolatok felszerelésével növelhetjük a pontosságot, a cső végére szerelhető kiegészítőkkel csökkenthetjük a torkolatláng mértékét, vagy hangtompítóval a lövés hangját. 

A karabélyoknál a hivatalos források szerint 300 méteres minden lőfegyvernél a hatásos lőtávolság. Ezeket az értékeket nem hivatalos források alapján csökkentette, (80-90 méter körüliek). A bár ellőhetünk velük addig, de a 300 méteres távolságon a fegyverek szinte már alig sebeznek. A teljes sebzés értéküket a megjelölt távolságokon fejtik ki.

  

  
  
  
  

 

MESTERLÖVÉSZ PUSKÁK

A leghatékonyabb fegyverek a játékban. Elég ritkának számítanak, de azért van pár hely ahol ráakadhatunk egy-egy példányra. Katonai bázisokon fordulnak elő leginkább, de találhatunk civil településeken is. Általbán faládákban találjuk őket, de akadtam már mesterlövész puskára egy karosszékben is. Hatásos lőtávolságuk több száz vagy akár 1000 méter is lehet. Minden fegyver rendelkezik saját célzó távcsővel, de külön mesterlövész célzó rendszerek is szerelhetők rájuk.  Általában 5-10 lőszeres tárral rendelkeznek. Óriási élmény velük lövöldözni. Tisztes távolból, rejtve lehet levadászni más túlélőket. Kissé sunyi, de nagyon hatékony módon. Rendszerint hatalmas a hangjuk, a zombikat akár 100 méterről is odahúzhatják.

A mesterlövész fegyvereknél a SHIFT billentyű lenyomásával kis ideig visszatarthatjuk a lélegzetünket, így az egyébként veszettül táncoló optikát 1-2 másodpercre fixálhatjuk. A legtöbb esetben 1 lövés elegendő, legyen akármilyen páncélban az ellenfél.
Bár a „Mosin Nagant” nem kifejezetten sniper fegyver, én mégis ide sorolnám, hisz az egyik legpontosabb fegyver a játékban és meglehetősen jó a tűzereje. Két lövés általában elegendő és egy jó célzó rendszerrel felszerelve akár mesterlövészkedhetünk is a legendás orosz fegyverrel. Sajnos a mesterlövész fegyverekre szerelhető távcsövek nem kompatibilisak a Mosin-al.

  
  
 

KÖNNYŰ GÉPPUSKÁK

A legritkábban előforduló fegyverek a játékban. Nagy súlyuk miatt meggondolandó, hogy magunkkal visszük-e őket. Nagy lőszermennyiséget tárazhatunk be (akár 100 db.) melléjük. Viszonylag nagy hatásos lőtávolsággal rendelkeznek, de nem túl pontosak.  Ha valaki megkaparint egyet, elég szépen lekaszálhatja a környéket :).

  

5 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.11.22. 17:01
Normen

Kösz !. Már mosik is szóltak, fent volt a listán, csak rossz volt a hivatkozás :). Ki is javítottam, kösz az észrevételt !


2013.11.22 16:35
Levike01

„ Az m16 nincs a listán.

 

2013.11.22. 16:35
Levike01

Az m16 nincs a listán.

2013.10.26. 09:10
TWFKain

Szia jelentkez a klánunkba és akkor megyünk pvp zni aktiv tagokat keresunk ts3 van ,gondold meg !   normen76@freemail.hu a jelentkezésed küld el ide !

2013.10.03. 10:11
T-boy73

Sziasztok

van olyan aki jönne pvp-zni? persze egymás oldalán.

unatkozom nincs kivel pvp-znem

ha van kedved írj fórumon,adok ts3 címet és mehetünk :)

2013.07.24. 16:23
TWFKain

Tetszenek a leirások nekem most egy Saiga van meg egy mossberg találtam egy helyet ahol némi ugyeséggel és egy kevés zombi gyilkolással mindig van fegyver:)

     

Ezen a weboldalon a II. Világháborúban rendszeresített, magyar fejlesztésű, vagy Magyarországon hadrendbe állított harckocsikról, páncélozott harcjárművekről, vontatókról és egyéb önjáró hadieszközökről olvashattok.   Üdvözlök mindenkit a WotHungary csapata nevében! Az oldalon megtaláltok minden információt a World of tanks-ról, oktató videókat, modokat, híreket! Total War, magyar rajongói oldal Google PageRank Toplista


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha