infestation.gportal.huA játékban lévő pontos idő !KÉSZÜL !!!!!Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Az ismertető 2013.07.15-én készült és 09.05-én lett frissítve. Néhány dolog változhatott az ismertető megírása óta. Ha észrevételed, javaslatod van kérlek jelezd a hozzászólások lehetőségben.

Az „INFESTATION: Surviver Storie” tulajdonképpen egy túlélő MMO játék. A néhai „The War Z” néven induló játék kisebb jogi problémák miatt ezen az új néven folytatódik. A fejlesztés korántsem ért még véget, de már most is remek játékélményt, nem kevés izgalmat és adrenalin bombát okoz azoknak akik belevágnak a túlélő kalandba. Jómagam egészen véletlenül akadtam a játékra, és mivel meglehetősen olcsónak számít a kategóriájában és az általa nyújtott tartalomban egyaránt, ki is próbáltam. A néhol rossz híresztelések ellenére kellemesen csalódtam. Kisebb gyermekbetegségei ellenére van pár olyan jellemzője, ami miatt mindenképpen ajánlom bárkinek aki egy kis igazi izgalomra, valódi félelemre, adrenalin bombákra vágyik. Régóta hiányoltam a játékokból egy igen fontos tényezőt, a folyamatos feszültséget és az állandó „parázást”. Ebben a játékban ez megtalálható. A cikk megírásakor már túl vagyok 400 óra játékidőn, 25 000 megölt zombin és még mindig rám tudja hozni a frászt egy közelben morduló zombi, vagy egy távoli puskalövés. Sőt, időnként a mögöttem sütő nap keltette saját árnyékom is ijedtséggel tölt el amikor váratlanul elém kúszik.

A játékban a hangok egészen kiválóan sikerültek, a fegyverek, eszközök hangjai mind másképp hallhatóak (pedig van vagy 60-80 féle fegyver a játékban). Az éjszaka, a reggeli lassan felkelő nap, vagy a késő délutáni napnyugta egészen gyönyörűen lett megoldva. Nem láttam élethűbb és szebb megoldást egyetlen más játékban sem eddig. Az éjszaka sűrű és sötét és ijesztő, amilyennek lenni kell egy poszt apokaliptikus világban. Bár rengeteg zombi található a játékban, én nem nevezném alapvetően zombis játéknak. Inkább egy túlélő játék, egy kietlen és veszélyes világban, ahol mellesleg a városokban zombik is mászkálnak. Az igaz veszély a többi játékos személyében vár ránk, akikkel kalandozásaink során találkozhatunk.

Amikor már úgy érezzük semmi baj nem történhet, megnyugodtunk hogy a zombik hada elkerült minket, degeszre tömtük a hátizsákunk, akkor is lecsaphat egy közelben járó játékos.  A világ, s túlélés, a PVP, a harc meglehetősen realisztikus. 1-2 lövéssel le lehet teríteni az ellenséges játékost. Folyamatos figyelés, óvatos mozgás, körültekintő és jól megtervezett útvonalakon történő haladás mindenképp szükséges a túléléshez.  Ennyi bevezető után nézzük miről is van szó részleteiben:

Tartalomjegyzék:

-A történet-
-A karakterünk-
-Szerverválasztás-
-Kezelő felület-HUD, irányító gombok-
-A környezet-
-A reputáció, hírnév-
-Játék a barátokkal-
-MARKETPLACE – Game Dollar – GC
-

A történet:

A földi világban élő emberiség 95%-a elpusztult egy váratlan járvány miatt aminek a hatására a többség céltalanul járkáló élőhalottá változott. Azon kevesek, akik túlélték a katasztrófát, keserves küzdelmet folytatnak a túlélésért. Minden szükséges eszközt az élelmet, vizet, felszerelési tárgyakat, fegyvereket, lőszert magunknak kell összeszednünk ebben a veszélyes világban.

A játék kezdetén hősünk egy kisméretű, korlátozott teherbírású hátizsákkal, egy rúdlámpával és némi élelemmel, gyógyszerrel indul a katasztrófa után pár évvel (az első 5 készített karakter után már nem kapunk gyógyszert és élelmet).
A világban saját időbeosztás található. 4 óra valós idő alatt pereg le egy nap, azaz 24 óra.  A játékban a kora reggel  06:00 óra a valós időben 03:00, 07:00, 11:00, 15:00, 19:00, 23:00 órakor  kezdődik. Ekkor van megfelelően világos már.
A napszakok hihetetlenül realisztikusan változnak, az égitestek szépen vándorolnak az égbolton és ennek megfelelően mozognak az árnyékok, változnak a fényviszonyok. Egészen kiválóan lett megoldva a játékban a napszakok változása.

Érdemes észben tartani, hogy ez a zord világ, egy olyan világ ahol nincsenek barátok, család, ismerősök. Nem lehet megbízni senkiben, hisz a nehezen összegyűjtött felszerelést, élelmet, fegyvereket könnyen lehet hogy az első elénk kerülő túlélő (játékos) el akarja majd venni tőlünk.

A szükséges felszereléseket városokban, út menti településeken, katonai bázisokon, az utakon található baleseti helyszíneken, farmokon, rejtett táborokban találhatjuk meg. Az erdőkben, hegyek közt, lakatlan területeken nagyon kis eséllyel találhatunk bármit is, de szerencsére ezeken a helyeken zombik sincsenek. A városok, települések nagy részén hemzsegnek az élőhalottak, ezért mindig nagyon figyelmesen kell haladnunk.
Szerencsére a zombik eléggé kevés intelligenciával rendelkeznek, elsősorban a zajokra figyelnek, de persze a korlátozott látásuk alapján is megtalálhatnak minket. Ha sokáig lapulunk a közelükben, az illatunk alapján is megérezhetnek minket. Hajtja őket a vérszomj, a vágy az emberi test és a hús után. Ijesztő és agresszív lények.  

A karakterünk:

Ha már beszereztük, letöltöttük a játékot a karakter választó képernyőn többféle karakter közül is választhatunk. A legtöbb választási lehetőség le van zárva és Gold Kreditért (játékbéli fizető eszköz, online vásárlással juthatunk hozzá) vagy a kalandozásaink során összeszedett dollárért cserébe oldhatóak fel (bárhol található, a megölt zombik dobják kis arányban).  A cikk írásakor 10 féle karakter közül választhattunk. A karakterek kis mértékben testre szabhatóak, öltözetük, fizimiskájuk, hajuk variálható.

A különböző karakterek nem sokban térnek el egymástól, ruházatuk jellemzően típusonként változik. Érdemes minél sötétebb, vagy terepszínű öltözetet választani, mivel az sokat segíthet nekünk a rejtőzködésben. A készíthető karakterek kasztonként különböztethetőek meg, de ezekben egyenlőre nincsenek képességbeli különbségek. Ugyanazt a „skill-treet” (tapasztalati pontokból kirakható képességfa) rakhatjuk ki mindegyiknél.

Ha a karakterünk elhalálozik, a zombik martaléka lesz, vagy egy másik játékos kapja puskavégre minden nála található felszerelési tárgyat elveszít. Szétdobálja maga körül és bárki számára felszedhető. 10 percig maradnak ott a tárgyak, aztán eltűnnek. A karakterünk halála esetén 1 óra (valós időben) elteltével újra éleszthető. Az újra élesztett karakter egy kis hátizsákot kap automatikusan, de teljesen üres kézzel kell induljon. Amíg nem lépünk be vele a világba, addig a globális inventoryból felszerelhetjük a már meglévő tartalékainkból. Ha beléptünk a játékba, akkor már csak a védett zónákban található VAULT-okban szerelhetjük fel.

A felszerelési tárgyainkat  védett zónákban bepakolhatjuk a VAULT nevezetű helyre. Ezek a zónák a térképen piros körrel vannak jelölve. Itt senki nem támadhat meg bennünket. Ha beteszünk valamit a vault-ba akkor az ottmarad és bármely más karakterünkkel, bármely szerveren kivehetjük.  Ha a karakterünk elhalálozik és újraélesztettük a karakter választó képernyőn mielőtt belépnénk a játékvilágba a vault-ból felszerelhetjük a meglévő tárgyainkból. Ha belépünk a világba akkor már csak akkor adhatunk neki felszerelést ha a VAULT-nál járunk a védett zónában. Érdemes (alapvető létszükséglet) a felszerelést, élelmet, fegyvereket gyűjtögetni és raktározni.

Szerverválasztás:

Jelenleg egy világ közül választhatunk és ez COLORADO. Később több térkép közül is választhatunk majd, de ezek még sok fejlesztési időt igényelnek. Colorado hatalmas világ, erdők, mezők, folyók, települések, utak. Minden megvan ami egy érdekes és remek kalandozáshoz szükséges. 8,2 x 8,2 Km-es terület. Ha elindulunk az egyik végéből és csak gyalogolunk, kb. 1 óra út amíg átérünk a másik oldalra. Tehát a világ valóban hatalmas (és ezt még növelni fogják). A későbbi térképek (pl CALIFORNIA) többszörösei lesznek ennek a világnak (a jelenlegi Colorado területének 7 szerese).

Első lépésként kattintsunk a PLAY GAME feliratra. A szerver választó képernyőnkön eldönthetjük, hogy TRIAL, OFFICIAL, OFFICIAL VETERAN vagy PRIVÁT szerverre akarunk menni. 

A játékban több különböző típusú szerver közül választhatunk. Attól függően milyen felhasználói fiókkal rendelkezünk. A felhasználói fiókunk lehet:

TRIAL ACCOUNT:  Előfizetés nélküli ingyenes fiók. Itt némi korlátozással bárki ingyen kipróbálhatja a játékot. Az alapfióktól abban különbözik leginkább, hogy csak a Trial szerverekre mehetünk fel (illetve a privát szervereken azokra amiken  a tulajdonos ezt engedélyezte), 1 karakterünk lehet és nem alakíthatunk klánokat.

PAID ACCOUNT: Ez  a felhasználói fiók azoknak áll rendelkezésére akik egy alkalommal megvásárolták a játékot.  Alap esetben 15-25-50 dolláros csomag közül választhatunk, mindegy melyiket vesszük, a játékot örökre megvásároljuk általa. Teljes jogú felhasználók leszünk. Az árkülönbség abból adódik, hogy a játékban található hivatalos fizetőeszközből a GC-ből mennyit kapunk a fiókunk mellé. Ezen a fiókon már készíthetünk akár 5 karaktert, készíthetünk klánokat, felmehetünk az Official, a jelszó nélküli privát, a Veterán szerverekre is.

Előfizethetünk prémium előfizetésre is. A prémium előfizetők az álltaluk megvásárolt ideig prémium csomagban játszhatnak. Ekkor felmehetnek a prémium szerverekre ahol gazdagabb a zsákmány. A megült zombikért dupla XP-t tehetnek zsebre. Összességében a fejlődési sebességük lesz gyorsabb.

Aki OFFICIAL  VETERAN szerveren akar játszani annak legalább 100 óra játékidővel kell rendelkezzen az adott karaktere amivel ezekre a szerverekre fel akar jelentkezni. A Veteran szerver lényege gyakorlatilag annyiban merül ki, hogy aki oda belép az tapasztalt játékosokkal fog csak találkozni.

Az official szervereken általában több a játékos, a privát szervereken ahol nincs jelszó ott a loot (megtalálható tárgyak helyzete, száma, megjelenési ideje stb.) ugyanaz mint az official szervereken.  Ha egy klán vásárol magának egy szervert és jelszóval levédi, ott kevesebb a loot. Vásárolhatunk is saját szervert, pár apró beállítást is elvégezhetünk. Az alap szerver ára 50 helyre, 1 hónapra 7200 GC. (kb. 11-12 000 Ft). Klán szinten érdemes inkább belevágni.

Érdemes a véletlenszerű lehetőségre kattintani, bármely szervertípust választjuk (Quick). Így mindig oda dob minket a játék, ahol a legkevesebben vannak. Persze ezt csak akkor tegyük, ha kalandozni, farmolni akarunk. Ha vadászatra, PVP-re készülünk, érdemes a nagyobb létszámú OFFICIAL szerverekre felmenni, ellenkező esetben nehéz másik játékost találni a hatalmas világban. Ha nem a QUICK lehetőséget választjuk, akkor a megjelenő ablakban listázhatjuk a szervereket, sőt a szerver keresőben név szerint is kereshetünk.

A szerverek alapvetően 100 férőhelyesek (A privát szervereken 30, 70, 100, 250 lehetőség is van, illetve lesz).  Rengeteg van belőlük, bőven lesz hol játszanunk. Magyarországon érdemes az EU régióba csatlakozni, itt a legkevesebb a ping ami nagyban befolyásolja a túlélésünket. Ezzel soha nem volt problémám, mindig jó volt a szerveroldali kapcsolat játék során. Szinte soha nem tapasztalni lag jelenséget, vagy akadást. Néhányszor előfordul hogy játék közben lecsatlakozunk a szerverről automatikusan, ha a rendszer úgy látja hogy túl lassú a kapcsolat, vagy valami váratlan hiba történt (pl. lecsúszunk egy meredek, hosszú hegyoldalon és 1-2 másodperc alatt túl nagy távolságot teszünk meg). Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelő szervert, a „JOIN SERVER” gombra kattintva kezdődhet az igazi kaland (vagy két balklikk a szerver nevén).

Kezelő felület-HUD, irányító gombok:

Az egyik legfontosabb elem, amivel meg kell ismerkedjünk a játék kezelő felülete. Véleményem szerint nagyon jól meg van építve, mentes a felesleges elemektől, nem takarja feleslegesen a képernyőt. Az inventory rendszer tökéletes, minden jól látható, értelmezhető. Az eszközöknek, tárgyaknak a hátizsákunkban gyönyörű 3D-s modellje látható.

A karakterünk főbb adatait baloldalt egy kör alakú elrendezésben láthatjuk.  A kör ívein láthatjuk baloldalt az éhségünk szintjét, jobb oldalt azt hogy mennyire vagyunk szomjasak.
Középen egy ember sziluett jelzi az életerőnk állapotát. Ha megfertőződtünk azt középen alul láthatjuk egy százalék jelzővel. A fertőzést csak vakcinákkal tudjuk semlegesíteni, érdemes minél előbb mert ha elharapódzik a dolog, az életünkbe is kerülhet. HA futásnak eredünk, sprintelünk egy narancs színű kör jelzi mennyi tartalék maradt még a lábainkban.

Hat gyorsbillentyűhöz rendelhetünk eszközöket amiket azonnal használhatunk. Ezek az 1-2-3-4-5-6 billentyűvel hozhatók akcióba. Az 1. helyen mindig a nagyobb lőfegyverek kerülnek, a 2 helyen az ütő-vágó fegyverek vagy pisztolyok. A 3-4-5-6 helyre bármit betehetünk. Érdemes élelmet, vizet, vakcinát, gyógyszert rendelni ezekre a helyekre.

A jobb felső sarokban található a zombi jelző. Ez a jelző attól függően változtatja a színét. mennyire vagyunk veszélyben a zombiktól akik a környezetünkben találhatóak. A zöld szín jelzi a biztonságot, a piros szín a veszélyt.  Minél pirosabb a jelző a zombi annál könnyebben észrevesz ha zajt csapunk, hirtelen mozdulunk vagy sprintelve futunk. Ha meglát, meghall minket máris támad.A zombi jelző természetesen csak a zombik közelségét jelzi. Ha játékos van a közelben azt magunknak kell éles szemmel, vagy éles füllel észlelni.

A képernyő aljának jobb szélén a lőfegyvereinkhez használt lőszerek számát, a tárak számát és a fegyverek lövés típusait láthatjuk. Vannak fegyverek amikkel csak egyes lövést adhatunk le, az automata fegyverek nagy részében sorozatlövést is választhatunk, illetve néhány fegyver rövid sorozatok leadására is alkalmas. Ezeket a lehetőségeket az X billentyűvel állíthatjuk be. 

Cset/voice server: A játékon belül beszélgethetünk más játékosokkal 4 féle cset csatornán. Ezeket parancs billentyűkkel hívhatjuk elő.


F1: Proximity – ezt a 100 méteren belül tartózkodó játékosok látják

F2: Global – ezt a csatornát az adott szerveren játszó minden játékos látja
F3: Clan - értelemszerűen a klán tagok csatornája az adott szerveren belül
F4: Group – Az ideiglenesen megalakított partik csatornája

Eleinte nem értettem miért nem írja be a csetbe az általam felküldött szöveget, végül a kedvesem jött rá a dologra. Ha rövid amit el akarsz küldeni, nem írja ki a rendszer. Pl. A "Hi", vgy az "Ok" túl rövidnek találtatott. Több szótag esetén ár érzékeli a mondandónkat.

Létezik a játékban egy remek funkció. Amikor feljelentkezünk egy szerverre, automatikusan csatlakozunk a voice szerverre is. Ez azt jelenti hogy a T betű megnyomásakor, a 100 méteren belüli játékosok hallják amit mondunk. Mármint ha van mikrofonunk :). Ha kilőttünk valakit, mondhatunk pár bíztató szót az ellenfélnek, esetleg a közelben lopakodó idegen játékosnak üzenhetünk, ráijeszthetünk stb. Nem ajánlom partitagok közti beszélgetésre, mert könnyen meghallhatja más is a közelben és máris célpontok lehetünk. Használjatok inkább TS3-at vagy Skypeot. Hozta már rám a frászt amikor oroszul dörmögve elkezdett fenyegetőzni egy közeli player. Persze  vége az lett, hogy kiugrottam az őrtorony mellett a kerítésen és hátba lőttem :P. Node ez egy ilyen játék :)
 


Ha megnyomjuk a T gombot a képernyő jobboldali sarkában látható lesz ki az aki beszél.

Egy rövid gyors talpaló az irányító billentyűkről:

TAB=játékosok listája akik a szerveren vannak
Egér bal klikk=fegyverek, eszközök használata
Egér jobb klikk=zoom módok
Egérgörgő: váltás az 1-6 helyek között
F12= a képernyőn látható kezelőszervek eltüntetése
F6=A fegyverekre felszerelhető tárgyak (célzó rendszerek, lézerek, markolatok stb) felszerelése
E=Tárgyak felvétele, NPC-kkel való interrakció
C=váltás külső és belső nézet között

W=mozgás előre
S=mozgás hátra
A=mozgás balra
D=mozgás jobbra

Q=utoljára használt eszközök váltása
R= fegyver újra töltés

F=lámpák, fegyver lámpák fényének kapcsolása
N=éjjellátó készülékek bekapcsolása
X=fegyver üzemmódok váltása (egyes, sorozat, rövid sorozat lövés)

Bal SHIFT=Sprintelés
BalCtrl=hajlított járás
Y=kúszás
SPACE=ugrás

I=Inventori (hátizsák) megnyitása
M=Térkép megnyitása
ESC=kilépés, menük elérése

A környezet:

A játék során hatalmas területet járhatunk be. Óriási hegyek, tágas mezők, havas csúcsok, tavak, folyók találhatóak ezen a veszélyektől hemzsegő területen. Colorado területén bolyonghatunk ahol két nagyváros, számos kisváros és farm, rejtekhely található. Nagyrészt erdővel, hatalmas fenyőkkel borított a táj. Utunk során arra barangolunk amerre csak akarunk. Semmiféle megkötés nincs ezen a téren. Hatalmas fű, épületeket benövő növényfonatok, néhol meglepően sima és jól járható aszfalt utak jellemzik. Egyenlőre a városokon, településeken kívüli területeken semmiféle élővel nem lehet találkozni, illetve halottal sem mert az erdőkben nemigen találunk zombikat. Ezáltal időnként elő fog fordulni, hogy a hosszas gyalogtúrák közben kissé unatkozunk. Ez persze nem fordul elő egy igazi szerepjátékossal, aki bele éli magát a környezetébe, szerepébe és élvezi a tájat. Unatkozás közben azért érdemes észben tartani, hogy könnyen meglehet, a közelben sétál egy másik unatkozó játékos aki minket meglátva azonnal nem fog unatkozni. Tehát mindenütt ajánlatos alaposan figyelni, rejtve mozogni, pásztázni a környéket és máris nem unalmas a séta.

Védett zónák: A térképen piros körrel jelezve védett zónákat találhatunk. Ezek közelébe érve védettséget kapunk, ami annyit tesz nem vagyunk sebezhetőek. Itt nem tudják a játékosok egymást eltenni láb alól. Ezek a zónák jól kiépített erődökben találhatóak ahol találunk General Store-t (vásárolhatunk dolgokat), valamint VAULT-okat. A Vaultban bepakolhatjuk értékes zsákmányunkat a globális inventorinkba, amit bármelyik karakterrel elérhetünk ha Vaultban tartózkodunk. A Vault használata ingyenes természetesen.

Mit találhatunk a térképen járva: A játékban hatalmas mennyiségű, különféle terméket fegyvereket, élelmiszereket, felszerelési tárgyakat találhatunk. Ezek szükségesek a túléléshez és nem utolsó sorban a többi játékossal szembeni harchoz. Ezekről az eszközökről részletes leírás készítek nektek az oldalon amiket a baloldali menüben elérhettek. Élelmet házakban, boltokban, éttermekben, bázisokon találhatunk. Fegyvereket szinte bárhol találhatunk, jellemzően civil fegyvereket civil régiókban, erősebb katonai fegyvereket a katonai támaszpontok, táborok közelében. Minden helyet, lerobbant járművet., épületet, tábort érdemes átkutatni. Aki szereti a gyűjtögetős játékokat, az nem fog csalódni. Egészen biztoan élvezni fogja a játékot, még akkor is ha egyedül játszik. Persze az igazi, ha csapatban mozgunk a barátainkkal. De egyedül, magányos farkasként is remekül lehet szórakozni.

A reputáció, hírnév:
(Banditák és Törvényszolgák)

Attól függően kiket teszünk el láb alól, változik a hírnevünk, reputációs szintünk. A hírnévnek egyenlőre nagyobb jelentősége nincs, de állítólag a későbbiek folyamán lesznek korlátozások, előnyök, hátrányok attól függően, éppen melyik oldalon állunk. A játék kezdeti szakaszában civilként indulunk. A reputációs szintünk ekkor nulla értékű. Ha más civilt, vagy olyan személyt teszünk le láb alól aki a pozitív, a hősök oldalán áll, akkor csökken a reputációnk és banditák leszünk. Ellenkező esetben a bandita típusú karakterek levadászásával a rend őrei közé állhatunk és akár a HEROES szintet is elérhetjük. Nézzük hogy néz z ki egy táblázatban: 

Ikon

Hírnév (reputation)
/

rang

szükséges
hírnév/
reputation pont
Hírnév módosulás civilként
/kill
Hírnév módosulás
banditaként
/kill

Hírnév
módosulás a
 
törvény oldalán/kill

  Paragon + 1000 - 20 - 20 - 125
  Vigilante + 500 - 15 - 15 - 60
Guardian + 250 - 10 - 10 - 40
Lawman + 80 - 4 - 4 - 15
Deputy + 20 - 3 - 3 - 3
Constable + 10 - 2 - 2 - 2
Civilian 0 - 1 - 1 - 1
Thug - 5 + 2 - 2 + 2
Outlaw - 25 + 3 - 3 + 3
Bandit - 100 + 4 - 4 + 4
Hitman - 300 + 10 - 10 + 10
Villain - 600 + 15 - 15 + 15
Assassin - 1000 + 20 - 20 + 20

 Amíg el nem érjük az árnyékos oldalon az Outlaw szintet, addig a civilekre vonatkozóan változik a reputációnk a különböző rangú játékosok fűbe haraptatása esetén. Azonban ha elértük az Outlaw szintet a rosszfiúknál, többé már nem mehetünk a másik irányba, és nem válhatunk törvénytisztelő polgárrá. Ha elértünk egy rangot, akkor a rangunknak megfelelő ikont is megkapjuk. Ha valaki megcéloz minket a játékban, akkor azonnal tudni fogja, hova is tartozunk. Sajnos erre vonatkozóan egyenlőre nem találtam ikonokat, így ezt nem tudom még mindet megmutatni csak azokat akiket sikerült puskavégre kapni és utána lefotózni :)

 

Játék a barátokkal:

Mint minden online játéknál,a legfontosabb hogy a barátainkkal, ismerőseinkkel tölthessük el az időt a játékban. Sajnos egyenlőre barátlista nincs még a játékban aminek segítségével láthatjuk ha az ismerőseink online állapotban vannak. A jövőben tervezik bevezetését, de prioritásban nem elsődleges, így vélhetően sok hónapot kell még erre várnunk.

A PARTY:  Játék közben bárkit partyba hívhatunk. Elég a szerver listán megkeresni a nevét (TAB) és a kívánt játékos nevére jobb klikkel kattintani és mársi meginvitálhatjuk a csapatba. Innentől a meghívott él eldöntheti akar-e csatlakozni vagy nem. Szintén a TAB gomb lenyomását követően megnézheti ki az aki meghívta őt. Villogó fény jelzi a meghívó személyét, ha rákattintunk elfogadhatjuk a partyt. A partynak sokféle jeltőségei s lehet. Idegen játékosok is megívhatnak. Megívhatnak azért, mert le akarnak minket vadászni, vagy azért is mert szeretnék tudni a pozíciónkat és nyugiban játszani. A party tagok, klán tagok egymást éppúgy meg tudják sebezni amint bárki más. Tehát óvatosan kell a dologgal bánni. A party-ból bármikor kiléphetünk. A TAB gombot lenyomva keressük meg a listában a nevünket, azon egy jobb klikk és a LEAVE PARTY gombbal elhagyhatjuk a csapatot.

Kis létszámú szerveren ahol 3-5 fő játszik, érdemes elfogadni a party meghívásokat. HA csak farmolni akarunk, jobb tudni hol vannak a többiek HA tudjuk hol van, nagyobb biztonságban vagyunk, mintha nem tudjuk merre jár. HA baj van és nem akarunk PVP-zni, még mindig elmehetünk szerverről másikra. Gakran a reggeli órákban 1-2 player játszik a szervereken csak, olyankor nagy biztonság ha tudod a másik játékos 3 km-re van tőled és ő is békésen farmol.

A party tagokat a térképen sárga színű figurával látjuk, ha a közelben van akkor egy sárga színű nyíl van a tag feje felett. Ezt a nyilat 200 méteren belül már látod és megbecsülheted a másik fél pozícióját akkor is ha épület, tereptárgy  takarásában van.

A KLÁNOK: A játékban lehetőség van természetesen barátainkkal, ismerőseinkkel klánokba tömörülni. A klánt bárki elkésztheti aki az adott karakterével legalább 20 óra játékidőt eltöltött már. Az alap klán fiók ingyenesen elkészíthető, viszont csak 20 férőhelyet tartalmaz. Ha bővíteni szeretnénk azt GC-ért kell megvásárolnunk. A szükséges összeget akár össze is dobhatják közösen a klán tagok.

Az egy klánba tartozó játékosok a térképen láthatják egymás pozícióját.  Ha egymás közelében vannak akkor egy kis lilás színű nyíl jelzi a játékos felett hogy klán tag aki előttünk, mellettünk mozog. A térképen lilás színű figura jelzi a távolabb található klán tagokat.

A klán tagok neve előtt egy négy betűs rövidítés található ami a klán nevének szavaiból tevődik össze. Ezt csak akkor látod ha a játékos előtted van és megcéloztad. A TAB lenyomásával látható játékos listában nem látszik ki z aki klántag.


MARKETPLACE – Game Dollar – GC

A játékban van gy beépített kereskedelmi piac aminek a neve MARKETPLACE. Ezt elérhetjük a játék karakterválasztó képernyőjéről értelem szerűen a MARKETPLACE gombra kattinta. Ha bent vagyunk a játékban a védett zónákban (Safe zóna a térképen piros körben) akkor megkereshetjük magát az épületet is és az ottani árussal (NPC) bonyolíthatjuk le a tranzakciót. A Marketplaye-ben szinte bármit megvásárolhatunk ami a játékban megtalálható kivéve a lőfegvereket. Lőfegyvert csak a térképen bolyongva találhatunk. Esetleg más játékosokkal kereskedve (erről bővebben később) juthatunk hozzá.

A Marketplace árai folyamatosan változnak. Időnként meglepően jó akciókat rendeznek ahol a nemrég méregdrága termékeket szinte bagóért megvehetjük. Érdemes tehát alaposan átgondolni, mit, mikor és mennyit vásárolunk.

Ezen a paicréren kétféle pénznem közül választhatunk. A megvásárolható eszközök nagyobb részét „Game Dollar”-ért, a játékban megtalálható pénzért  vehetjük meg. Ezt a pénzt a zombik dobják, szinte mindenhol.  A legtöbb helyen minden 3-4 zombi elejt kb. 30-50 dollárt, időnként 1000 dollárt. Nagyon ritkán akár 10 000 dolcsit. Ha azt nézzük, hogy volt már testpáncél 500 dolcsi áron, azt hiszem az árakr. akciókra nem lehet panaszunk.

A másik fizető eszköz a GC (Gold Credit, vagy Coin). Ez a valós fizető eszköz a játékban amit valós pénzért vásárolhatunk meg.  A GC-t elkölthetjük a játékban a Marketplace-ben. Véleményem szerint nem ajánlott, hisz bármit megtalálsz a játékban, pénzkidobás eszközöket. Tárgyakat, eszközöket, élelmet stb. valós pénzért megvenni felesleges, hisz rengeteg játék dollár is esik, és bármit meg is találhatsz.

A GC-ért cserébe vásárolgatunk Privát szervert aminek a lehetőségeit mi magunk korlátozhatjuk, állíthatjuk be. Vásárolhatunk prémium fiókot is a pénzünkért vagy elköltetjük halálunk esetén azonnali újra élesztésre. Aki sokat PVP-zik (mint én) annak jól jöhet egy izgalmas csatában ha azonnal élesztve a karaktere újra beszállhat a ringbe és társait, klán tagjait segítheti a nehéz pillanatokban. A GC viszonylag olcsónak számít az Online játékok világában, 5 USD-ért 650 GC-t kaphatunk ami elég sokáig elég. Az élesztés 5 és 30 GC között változik az éppen aktuális akciótól függően.

A privát szerverek, valamint a prémium fiók ára elég borsosnak mondható. 7200 GC egy hónara a privát szerver ára. 1650 GC egy hónapra a Prémium fiók ára, viszont ha fellépünk akkor a játék 30 GC-t vissza a d a vételi árból. HA minden nap felmegyünk havi 900 GC-t visszakapunk a prémium fiókunkból. Így már elég baráti ár más játékokhoz képest a prémium havidíj.

Az ismertető 2013.07.15-én készült és 09.05-én lett frissítve. Néhány dolog változhatott az ismertető megírása óta. Ha észrevételed, javaslatod van kérlek jelezd a hozzászólások lehetőségben.

66 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 KorábbiakLegelső hozzászólások
2014.01.22. 14:35
Szivar

Sziasztok!

 Nekem olyan kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban,hogy: szeretném megvásárolni a közeljövőben a játékot. Mivel már nincs lehetőség trial account létrehozására ezért én egy privát magyar szerveren próbáltam ki a játékot. Nagyon megtetszett és a vásárlás mellett döntötem. De lenne egy próblémám ami nem tudom,hogy csak a nem eredeti játék miatt jelentkezik vagy sem.  Problémám a következő. Amikor belépek a játékba és megjelenik a karakterem beáll a kép és az fps 2500,majd félperc múlva lép 1 képkockát majd fps 4000 ezután úrja lép egy képkockát fps0 és ezek után indul el. Na már most ezt PVE szerveren is halálal jár néha ha zombik mellé kerülök,hát még PVP szerveren ahol néha kempelik a respawn pomtokat. Illetve még néha hibával kidob a játék és persze mire visszajutok már halott vagyok.

Na már most azt szeretném megtudni,hogy ez a hibajelenség az eredeti játékban is megtalálható e vagy van erről valami információtok?Előre is köszönöm a segítségeteket.

 

2013.12.19. 06:04
Butters

Nem volt ilyen egyszerű, mert steam-es a játékom, de sikerült megoldani, köszi.

Ma reggel ismét jött egy közel 1 gigás frissítés.

2013.12.18. 19:58
Normen

Hírek menü, jelszó módosításos cikk. Mindjárt az első oldalon megtalálod, még nem annyira régi a cikk. Vagy katt ide :

//infestation.gportal.hu/gindex.php?pg=35799774&nid=6460994   


2013.12.18 17:01
Butters

„ Ha már így szóba hoztad, pontosan hol lehet jelszavat változtatni?

 

2013.12.18. 17:01
Butters

Ha már így szóba hoztad, pontosan hol lehet jelszavat változtatni?

2013.12.18. 10:36
Normen

No ez remek hír. Valószínűleg igazat mondanak. Több klán tagunknak is feltörték már a fiókját. Volt akinek csak a cuccait pucolták ki, de volt akit kibannoltak mint téged. Akár NASA vagy a Pentagon szervereit is fel tudják törni, betörtek már a pentagonba is, felnyomták többször a World of Warcreaft, a World of Tanks szervereit. Hidd el jobb tűzfaluk és vírusvédelmük van mint neked :)

Egyébként nem a te gépeden lévő játékot kellett feltörniük. Azzal nem sokra mennek. A játék szervereket, az adatbázist ahol  jelszókat, címeket tárolják azokat támadják. Pl. ha valakinek egyszerű jelszava van, még a szervereket sem kell támadni. Elég egy apró ködfejtő program ami 1-2 óra alatt lenyomja a lehetséges variációkat. Elég tudni a mail címedet amivel regisztráltál. Elsősorban az account neveket tartalmazó rendszerek a hasonló játékok hacker célpontjai. Nem véletlenül kellett kötelezően nemrég megváltoztatni a jelszókat. Gondolj bele, a World of Tanks játékot kb. 100 szor több pénzből fejlesztik, üzemeltetik, 50-60 millió regisztráción is túl vannak, mégis fel tudták ott is törni a rendszert. Vagy a WOW-ban ahol milliárdos cég a Blizzard fejleszt.

A Hammerpoint az Infestationnal az elmúlt 1,5 két évben nem termelt annyi hasznot, mint a WOW termel a Blizzardnak havonta. Most hogy erősen lefelé meg a felhasználói tábor.

Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem.. „kis pénz, kis foci”. Benne van a pakliban hogy illetéktelenek megszerzik, megtudják, megfejtik az adataid. A Cheaterek nagy része lopott accounttal játszik, nem vesz magának sajátot.

Ezért kell jó jelszó, akár 20 karakteres, vegyesen kis, nagybetű és szám. Nekem pl. 23 karakteres a jelszóm, van benne 9 betű amiből öt nagybetű és keveredik a betű és a szám. Ezt is fel lehet törni, de annyi idő alatt amíg a föld megkerüli a napot :). Nem éri meg elkezdeni.


2013.12.18 09:20
Butters

„ Jelentem, hosszas levelezés után visszakaptam az accountomat. Több, mint 3 hónap kellett hozzá.

Megmaradtak a cuccaim, megvannak a snipereim is, mind a hat darab. Megmaradtak a karaktereim, a skillek.

Nyolc darab personal locker tűnt el, de űgy tűnik visszakaptam az árát GC-ben.

Elnézést kért a staff és azt írták, valószínűleg hackerek használták az accountomat, ezért lett bannolva. Én nem hinném. Spéci vírusvédelmem és tűzfalam van.

2013.12.18. 09:20
Butters

Jelentem, hosszas levelezés után visszakaptam az accountomat. Több, mint 3 hónap kellett hozzá.

Megmaradtak a cuccaim, megvannak a snipereim is, mind a hat darab. Megmaradtak a karaktereim, a skillek.

Nyolc darab personal locker tűnt el, de űgy tűnik visszakaptam az árát GC-ben.

Elnézést kért a staff és azt írták, valószínűleg hackerek használták az accountomat, ezért lett bannolva. Én nem hinném. Spéci vírusvédelmem és tűzfalam van.

2013.11.11. 22:28
Normen

PunkBuster sokszor kidob okkal, ok nélkül, leginkább ok nélkül. Ezzel mindenki így van. Ha letörlöd a játékot (teljesen, mindenhonnan, uninstallal aztán a programok menüből, aztán a maradékot a játék könyvtárából) és újra telepíted teljesen a webes telepítővel, egy kicsit lenyugszik a PB.

2013.11.11. 22:19
fulemule

sziasztok

ismét én

segitséget szeretnék kérni.:

a játék 1 perc játék után kidom és azt mondja hogy punkbuster probléme:corupted file/memori meg számokat ir ki

nem tudom mi ez de én nem használok semilen modot vgy cheatot.

 

elöre is köszönöm a segitséget

 

2013.11.10. 18:59
Normen

Kösz az elismerést :) 

A Skill Tree-ről nem nagyon van sehol hivatalos leírás. Szal nem tudja senki, hogy pontosan mennyiben befolyásolja a karakterünk egy-egy képesség. Az Elsősegély menüben leírtam, hogy ha kirakjuk mind a 3 képességet, akkor +30% jár a gyógyszerekre. Az hogy pontosan a többi mit, és mennyire befolyásol nem nagyon lehet tudni. Elég sok külföldi oldalt láttam már a témában, de ezt sehol nem részletezik. Sajnos a készítők erről nem adtak ki soha semmilyen infót, legalábbis speciel én nem láttam sehol. Ezért nem tudok egy valós tartalmú, részletes Skill Tree leírást készíteni. 

Ezen a menün is elkélne jócskán a frissítés, mivel az utóbbi időben elég sok alapvető dolog is megváltozott. De majd idővel frissítem. Sajnos a skillekről nem sokat tudok, csak minimális ismereteim vannak. A lényeg le van írva ha rákattintasz egy-egy képességre, csak éppen azt nem tudni, hogy százalékosan ez mennyire lényeg :)

2013.11.10. 17:16
fulemule

sziasztok

jó az oldal,grat a készitönek.

nem találtam le írást a skill rendszerröl,vagy csak béna vagyok.

azt nyilván tudom hogy a legyilkolt zombik után kapott xp -t lehet beváltani a skilfán,de engem az érdekelne hogy az eggyes skillek menyiben befojásolják a karakteremet.

 

más :szeretnék csatlakozni csapathoz,klánhoz. a játékot nem rég kezdtem,és nagyon tetszik, ki kellene probálni csapatban..:)

ts-t használok.

 

köszönöm elöre is.

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 KorábbiakLegelső hozzászólások
     

Ezen a weboldalon a II. Világháborúban rendszeresített, magyar fejlesztésű, vagy Magyarországon hadrendbe állított harckocsikról, páncélozott harcjárművekről, vontatókról és egyéb önjáró hadieszközökről olvashattok.   Üdvözlök mindenkit a WotHungary csapata nevében! Az oldalon megtaláltok minden információt a World of tanks-ról, oktató videókat, modokat, híreket! Total War, magyar rajongói oldal Google PageRank Toplista


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha